Thursday, October 21, 2010

It TaKEs 2 tO TaNgO


Bendalah nie jd kt aku masa aku matrix....first time aku jejak kaki kt kem kijang thn 2001,aku sorng2 jer sb aku sorang je pompuan dr sek aku yg dpt masuk matrix kelantan (bangge arr kejap..hahah )bdk laki yg dapt matrix dorng letak kt matrix langkawi,aku sorng jer yg tercampak ke kelantan...geram gak sb jauh dr famly....tp ptg tue aku terjumpa ngn kwn kelas tuisyen aku ms spm dulu,naseb baek ayah aku hantr tuisyn luar,dpt gak aku kenl ngn budak2 dr sek lain walanpun aku duk asrama,warden aku tak bg bdak2 hostel belajar tuisyen luar sb kitog da ada tuisyen n study group sndiri,tp aku degil,nak gak tuisyen luar sb parent aku da stat hantar aku g tuisyen luar masa aku darjah 4 lg. kes kena denda ke ketuk tangn ngn marker oleh sir aku da biasa tp cikgu2 nie lah yg buat aku berjaya *berjaya ke..hahah* .here im...hahha


balik masa matrix dulu,mmg aku sorng2,kt sanalah aku kenal ngn roomate aku dayah,rohed,syasya n bailah...pastu bertambah kembng lg,geng2 kelas aku H1B (aku amik bio) ngn geng2 takwa n iman n syukor..best sgt2 masa matrix...rasa setahun tue tak puas utk kitorng nak stay sana...huhuhu


masa 1st sem,aku berkenan ngn mamt kelas aku,aku suka jer....sb masa tue aku kapel ngn org lain,org jauh,susah nak jumpa,kol ngn sms jelah,tp ms tue kol ngn sms mahal,soo...aku kira apa sb mak aku yg bayar bil aku...hehehe...teruk tak aku ;p...bila mak aku tengok bil yg hamper mencecah 0.2k,so aku terpaksa lah cut smsing n koling2....si polan nie pula da keje tp keje biasa je sb ms tue susah nak dpt keje...dia pulak berulng dr sabak bernam ke kl....banyak expenses gak...aku pun memahamilah...cinta monyet lgkan...klw kol pun pakai public jer...huhuhu....


so,makin lama hubungn ktorg renggng la...nak jumpa,masak la...masng2 jauh...huhuhu..tp stil berhubung lg....kurngla halwa telinga yg menyanyi utk aku(mamt nie suara dia sedap,pandai main alat musik...nie org yg 1st buat lagu utk aku,siap ada nama aku lg tue..huhu),dengar masalah aku,pujuk aku bila aku seday...huhuhu...tp dlm masa yg sama aku da suka kt mamt sekelas aku nie....aku rasa mcm dia pun suka kt aku jgk sb kdg2 aku perasan dia pandng aku...tak tau la betul ke tak...perasan je aku nie...hahahha...dgn kehadiran perasaan tue makanya aku semakin bersemngt utk g kelas,tak penah ponteng masa matrix dulu..hahah


prep malam2 pun aku tak miss...pendek kata stat aku da jatuh cinta ngn mamat tue,semangt aku nak g kelas n belajr pun tinggi...hahhaha...baguskan aku nie....


aku pendam perasaan aku nie sampai aku masuk sem 2..sb ramai org berminat ngn mamat nie...maklumlah kategori budak pandai gak...heheheh...


sem satu,pointer aku pun boley tahan gak....3 lbey tue...semuanya gara2 penangn mamt tue....masuk sem dua pun,ktorg satu kelas gak,apa lg,semamngt aku makin membuak2 la....study,kelas,assgment,present assgmnt....semua bersemngt aku buat sb ada mamat tue...hahhaha...tak tau la mamat tue ada perasaan kt aku ke tak...ngeheheh


da nak hbs sem 2,tu ktorng ada buat perkelahan d pantai apa tah..aku da lupa,tp di kelantan gak la...hahhaha...so masa tue,aku tak berani lg nak luah perasaan kt dia,aku pendam je....banyak gak gosip yg mengaitkan mamt tue ngn bdk2 pompuan yg cantik n fames la...huhuhu


da hbs sem even hari yg last pun aku stil tunggu klw2 mamt tue muncul utk meluah perasaan kt aku...tp tak muncul2 gak...aku fed up...ngn mamt kl tue da jrng berhubung...asyik bz ngn keje dia je...balik keje je trus tido,weekend spend time ngn fmly dia...aku dasingkan...huhuhu


bila da hbs matrix,perasaan aku kt budak satu kelas aku tue stil menebal lg...sb mamt nielah pointer aku masa matrix agak menggembirakan jgk...hingga aku dpt masuk USM course yg aku suka plak tue...course kimia...aku minat kimia nie pun masa matrix jgk,lect yg mengajar aku tue pandai menyampaikan subjek tue...tue yg aku suka dtambah plak ngn mamt tu...lg la aku suka...hahha


masa kat USM dulu,aku ingt nak tukar U sb mamt yg aku suka nie dpt U lain...so sem 1 aku kt USM aku down,pointer aku teruuk...smpai la abg si mamat kl dpt tau yg pointer aku teruk,mcmmana dia tau pun tak tau la aku....abg mamat kl nielah yg bg semangt balik (dia ingt aku merudum sb adik dia...huhuhu)tiap2 mlm aku kena ceramah...mak ngn ayah aku pun tak bg ceramah mcm tue kat aku...huhuhu...soooo....masa kt USM,aku terpaksa melupakan mamt yg satu kelas ngn aku dulu....aku belajar utk bangun balik...sampaila saat2 akhir aku berjaya jgk dpt pointer yg agak ok even da tak secantik pointer matrx dulu...huhuhu...kat USM jgk la aku break off ngn mamat kl tue...kami bw haluan msg2...skng mamat tue pun da beranak pinak da...tinggal la aku sorng2... :P


so,moralnya,bertepuk sebelah tangn nie tak kan berbunyi...tp kdg2 bertepuk sebelah tangn boley memberi semangt kpd org lain...hehehehe...mcm aku...hahhaha...sampai sekarang aku tak berani nak luah perasaan kt sapa2...aku takut nak main cinta lg...aku takut penyudahnya...patah...sb aku penah kecewa ngn cinta monyet dooluuu...huhuhu


itu semua kenangn aku....best klw dingtkan balik kenangn dulu,sesorg yg memberi aku semngt utk belajar,aku belajar indipendentmjauh dr famly,belajar cr kwn baru...best sgt2 pengalaman tye...hahaha...aku rasa dlm geng2 aku,elya,nadilah,kown,musyid,dyah dan beberapa org lg tak tau yg aku ada hati kt mamat sekelas aku...pandai aku sembunyikan perasaan aku...hahah...ms sekolah dulu pun,aku sorng mamat nak kwn lbey rapat ngn aku,kwn sekelas jgk,tp aku buat dek je sb nak belajar dulu,aim aku ms tu nak masuk mtrix jer...tak nak masuk tngk 6...so,ms matrx br aku kapel ngn org lain...hahhaha..
Sekarang,soal jodoh,ajal dan maut,aku serah pd Allah saja....semoga aku bertemu jodoh dgn org yg boley membimbing aku ke jln-Mu dan dpt membahagiakan aku...AMIN



-liyanaGani-

11.47pm(21-oct-2010)

2 comments:

Anonymous said...

cinta monyet tue...hehehe

liyanagani said...

hahahaaa....cinta matrix ;p

chumel

chumel