Monday, November 10, 2008

morning travel

this morning i wake up a bit early, 5.20 am my dad already shout my name.....ngah bangun...huawwww..so bangunlah aku n shower n get ready to go back penang...5.45 am me n my dad bertolak la...my dad just follow my car only sampai pendang jer sb jalan nak ke pendang dari umah aku agak sunyi n menyeramkanlah....ondway tu aku bacalah ayat apa2 untuk elak dari bukan2lah... tapi tak takut sgt sb ayah aku ada...hehehe...sampai pendang dlm 6.30 am jalan lengang jer...ayah aku tinggalkan aku sampai stesen petronas pendang n aku pun meneruskan perjalanlan untuk ke perai....aku target bawa 90 km/jam jer sb ngantuk...hehehehe

dlm 7.30 am aku pun sampai kat kilang tempat kejer aku...masuk lah ofis n suddenly, Ms Yew my microbiologist terkejut sb aku sampai very early...so aku told lah...blahblabla... lps tu tido kejap sampai bunyi siren...cam sekolah jer men bunyi2 siren2 nie...hehehe...

bangun tido tu g cuci mata jap stat kejer yg tertunda ari jumaat aritue...ada raw material fail so kena cari reason knapa fail or recheck balik suma chemical...tensen...dah la Ms lai my exec on leave, so aku ke confront Sundar..huhuhu...aku tak suka sb kena cakap kuat2 n asyik dia jer yg betoi n nak menang..huhuhu...

during lunch time we had makan2 makanan kampung...we ate nasi ngan gulai nangka,ulam-ulaman-ulam buah genuak,buah jering, pucuk janggus,kacang kelisa,dan banyk lagi..sedap,udang msak merah.,ayam n d best food is hati ayam masak kicap...huh...sedap... kenyang makan..dah habis makan nasi kitorng makan desrt plak ada puding,chocolate cake(aku yg buat-instant cake just mix and add chocolate only-hehehe),agar2,nata d coco n fruits..buah plak banyk jenis-ada buah banana, pineapple, papaya, watermeln, swissroll, dan banyk lah...sedap giler makan n this is my first time aku makan gulai nangka-rasanya...hehehe

so sampai petang around 3.15 pm mata aku pun stat berat cam ada batu jer...mau tak mau terpaksa tabahkan hati untuk meneruskan kerja...huh...

sooo sleepy...i want to sleep..zzZzZZzzzZZZZZZzzzzzzzz

No comments:

chumel

chumel