Friday, November 28, 2008

last day 4 syahadat

Today was d last day for syahadat...he will transfer to our HQ at perai 4 n we will move to sungai bakap next year...huh
dont like it cz very far2
so start next week d qc lab will be not very chear la...huhuhu...aswafi,mr tang tak delah kawan yg bley sembang n aku pun tak de lah org yg bley tolong aku wat label reference standard...huhuhu....

agak funny gak tadi..hehehe...sehari tu syhadat nampak sedih jer...asyik temenung jer...lepas syhadat masuk qc office n say gud bye to all d staf, aku tak tahu nak kasi present apa kat dia
buka drawer ternampak gula2 mentos
so aku amik dua biji bawa masuk dalam lab n bagi kat syahadat...wahhh...riuh satu lab...syahadat senyum jer....nasib baik mr tang tak nampak kalau tak mesti dia pun nak jugak...hehehe

so...next week need to cooperate wt d new staf n new bangla
huhuhuhu...
we will miss u syahadat n we see again n maybe we see at dinner later...all d best to you syahadat (!_!)

Sunday, November 16, 2008

best place at Perai,Penang

2 days i spent my gold time at my bungalow...hehehe...yesterday, my housemate bawa aku makan 'ROJAK TONGGEK' kat area Bagan,depan pusat kesihatan bagan...housemate aku bagitau yg dia teringin nak makan rojak tonggek, aku dengar jer nama rojak tonggek trus ketawa...lawak jer dengar...so petang nie kitorang plan nak g la kat rojak tonggek tue...hehehehe....... kitorang plan nak g shopping kasut kat Sunway Carnival Mall, on d way nak g tue kitorang singgah ler kat tempat rojak tonggek nie...sampai kat depan pusat kesihatan bagan tue aku tengok ramai gak orang yg lepak kat area rojak tonggek tue...ramai siot :)

yg ada gerai rojak jer...nama TONGGEK tue diberi sempena makan rojak sambil tonggek...hahaha..tak caya kan??? hehehe...buah yg da dipotong akan dicucuk cam sate la pastu amik la buah mana yg kita suka,pastu cicah la ngan kuah rojak yg dorang letak dalam bekas sambil makan tertonggek2 sebab takut kuah rojak tue terkena kaki kita...hehehe..paham???kalau tak paham gak meh ler datang penang n g la makan rojak tonggek tue....best makan camtu...hehehe...first time aku makan rojak sambil tonggek...heheh...ramai yg makan n gerai malay satu jer yg len sume gerai cina ....new experience ("_")

habis makan rojak ronggek kitrng trus g sunway carnival...sampai sunway trus g kedai kasut vinnci...pastu g starbuck jumpa ngan ms el kawan housemate aku...kitorng lepak situ dekat 2 jam gak ler
dapat la minum toffe nut coffie 5.00 ringgit jer...hehehe...slalu belas2 la... tapi manager situ ok ...so dapat ler murah...hehehe

to b continue...hehehe

Thursday, November 13, 2008

hate this feeling (!_!)

damnnnn....i really hate this feeling...miss him like stupid n hate waiting him that very damnnn but...hate it very much...damn it,stupid.... stop being fool...My God!!! what im rambling....every day i learn how to survive WITHOUT HIM....

sumpeople said... 'kalau kita sayang dan cintakan sesorang, tak semestinya kita memiliki org yg kita sayang, asalkan org itu bahagia dan happy bersama org yg dia cintai'

maybe i can accept that 'sacred words' n i learn to believe 'jodoh ditentukan oleh tuhan-'
setiap manusia yg diciptakan oleh Allah adalah berpasangan cuma nak jumpa pasangan kita mybe ada banyak cabaran...
sooo..

aku percaya kepada apa yg telah ditentukan oleh Allah...jodoh, ajal maut semua ditentukan oleh Allah...cuma aku hanya mampu merancang dan memohon,hanya Allah yg tentukan...


May God Bless Me...amin

be strong yana...huaiti!!! (,")

Monday, November 10, 2008

morning travel

this morning i wake up a bit early, 5.20 am my dad already shout my name.....ngah bangun...huawwww..so bangunlah aku n shower n get ready to go back penang...5.45 am me n my dad bertolak la...my dad just follow my car only sampai pendang jer sb jalan nak ke pendang dari umah aku agak sunyi n menyeramkanlah....ondway tu aku bacalah ayat apa2 untuk elak dari bukan2lah... tapi tak takut sgt sb ayah aku ada...hehehe...sampai pendang dlm 6.30 am jalan lengang jer...ayah aku tinggalkan aku sampai stesen petronas pendang n aku pun meneruskan perjalanlan untuk ke perai....aku target bawa 90 km/jam jer sb ngantuk...hehehehe

dlm 7.30 am aku pun sampai kat kilang tempat kejer aku...masuk lah ofis n suddenly, Ms Yew my microbiologist terkejut sb aku sampai very early...so aku told lah...blahblabla... lps tu tido kejap sampai bunyi siren...cam sekolah jer men bunyi2 siren2 nie...hehehe...

bangun tido tu g cuci mata jap stat kejer yg tertunda ari jumaat aritue...ada raw material fail so kena cari reason knapa fail or recheck balik suma chemical...tensen...dah la Ms lai my exec on leave, so aku ke confront Sundar..huhuhu...aku tak suka sb kena cakap kuat2 n asyik dia jer yg betoi n nak menang..huhuhu...

during lunch time we had makan2 makanan kampung...we ate nasi ngan gulai nangka,ulam-ulaman-ulam buah genuak,buah jering, pucuk janggus,kacang kelisa,dan banyk lagi..sedap,udang msak merah.,ayam n d best food is hati ayam masak kicap...huh...sedap... kenyang makan..dah habis makan nasi kitorng makan desrt plak ada puding,chocolate cake(aku yg buat-instant cake just mix and add chocolate only-hehehe),agar2,nata d coco n fruits..buah plak banyk jenis-ada buah banana, pineapple, papaya, watermeln, swissroll, dan banyk lah...sedap giler makan n this is my first time aku makan gulai nangka-rasanya...hehehe

so sampai petang around 3.15 pm mata aku pun stat berat cam ada batu jer...mau tak mau terpaksa tabahkan hati untuk meneruskan kerja...huh...

sooo sleepy...i want to sleep..zzZzZZzzzZZZZZZzzzzzzzz

Wednesday, November 5, 2008

Happy day at Clini-Foods :)

Today was very happng,enjoyng, n d most joyful in CF-i think..hehehe...but for me a bit dull in d morning lah but at noon very enjoy
this morning im very careless, i spilt my perfume n kena my shirt...huhuhu... n i dnt hv time to change my shirt coz i need to iron again n im already late...so let it be lah n i wash that part only...
but after 1hour...hahahaha...d whole lab start to sneezed esp me...very smelly cz d smell too strong n euwww...cannot tahan...huh
even i go to ladies tht smell can be toilet perfume...kahkahkah...perfume miracle kalau pakai too much bau sangat busuk...
so aku decide 12.30 after take all d food, i want to change my shirt....
seriouslly, this 3 hours was very uncomfortable to me...so i wear my labcoat n do my testing...but the smell still come out...huhuhu...lantak lah tapi kesian my officemate,Mr Ang
asyik cough n tak selesa duduk... i told him already n what can i do to vanish that smell...poor me :(
masa aku nak masuk QC office (konon nak rest kat tempat aku jap), bukak pintu jer trus QA manager tengok aku lain jer n pastu en razak stat gosok hidung...too strong..huhu
pukul 12 jer trus aku blah untuk jamuan hari raya n deepavali...kena envrment air okey skit n not very smelly la....
so aku enjoylah makan jemuan nie...ktrong makan tomato rice, nasi himpit n kuah kacang, ketupat, usumuluwade (betoi ker eja nie) org panggil wade jer,kerepek n kacang n buah picang n d best thng is air sirap telur katak..hahaha...org cina ofis aku panggil biji selasih as telur katak n ada jgk yg geli tengok biji selasih tapi bila minum dorng kata sedap sedangkan tak delah rasa paper pun telur katak tue...hahaha just bg menokak teloq katak tue jer...hahahaha
our HR manager n her asstnt also came n material engineer Mr Imran frm our HQ jugak datang...we all spent tht time ngn borak2, usik mengusik,lawak melawak n very happng lah...cz all d CF staf incldng production staff about 60 person only n we all know every one n also we all tak kira level dlm bab2 makan bercampur...as long as we all stil together..hehehe
next year could be quite difficult for us to enjoy like today cz we will be move to d new plant n all d biosis group will stay under one roof...n total staf pun bertambah lah..huhuhu...
compare ngan CF staff, we all enjoy stay n work under CF only,we r a one big happy famly :)
for sure we will miss this memory...(!_!)

back to my perfume
hehehe...i didnt change my shirt cz nida said d smell not to strong n qiute nice la,so no need to go back n chnge my shirt...but when i stay at my 'sleep place' (my office), d smell became menyengat...damnnnnn
now my throat bcme worst asyik batuk n huhu...teruk........so i need to 'melarikan diri' slma 3 hours n half...cepat2 aku siapkan extrction process n do my work at UV room...nobody there...selamat (*o*)
around 4.00 pm aku lari ke production room 'tempat sneakng akulah'...hehehe...take a nap n borak pasal jamuan next week plak....around 5.20, i come out frm my castle hiding place n get ready to go back...5.33 pm i punch out n go to my car...huhuhu...selamat
that how i spent my smelly time gara2 perfume yg very dammmmn...
so morl frm this day is DONT SPRAY ANY PERFUME excpt body perfume 'original perfume'...sweet smell :) hahaha

Saturday, November 1, 2008

which one u are?me...still finding :(

1. To My Friends Who Are………..SINGLE

L ove is like a butterfly . The more you chase it , the more it eludes you. But if you just let it fly, it will come to you when you least expect it. Love can make you happy but often it hurts , but love’s only special when you give it to someone who is really worth it. So take your time and choose the best.

2.To My Friends Who Are…………NOT SO SINGLE

L ove isn’t about becoming somebody else’s “perfect person.” It’s about finding someone who helps you become the best person you can be.

3.To My Friends Who Are…………PLAYBOY/GIRL TYPE

Never say “I love you” if you don’t care. Never talk about feelings if they aren’t there. Never touch a life if you mean to break a heart . Never look in the eye when all you do is lie. The cruelest thing a guy can do to a girl is to let her fall in love when he doesn’t intend to catch her fall and it works both ways…

4.To My Friends Who Are…………MARRIED

Love is not about “it’s your fault”, but “I’m sorry .” Not “where are you”, but “I’m right here.” Not “how could you”, but “I understand.” Not “I wish you were”, but “I’m thankful you are.”

5.To My Friends Who Are…………ENGAGED

The true measure of compatibility is not the years spent together but how good you are for each other.

6.To My Friends Who Are…………HEARTBROKEN

H eartbreaks last as long as you want and cut as deep as you allow them to go. The challenge is not how to survive heartbreaks but to learn from them .

7.To My Friends Who Are…………NAIVE

H ow to be in love: Fall but don’t stumble, be consistent but not too persistent, share and never be unfair, understand and try not to demand, and get hurt but never keep the pain.

8.To My Friends Who Are…………POSSESSIVE

I t breaks your heart to see the one you love happy with someone else but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you.

9.To My Friends Who Are…………AFRAID TO CONFESS

L ove hurts when you break up with someone. It hurts even more when someone breaks up with you. But love hurts the most when the person you love has no idea how you feel.

10.To My Friends Who Are…………STILL HOLDING ON

A sad thing about life is when you meet someone and fall in love, only to find out in the end that it was never meant to be and that you have wasted years on someone who wasn’t worth it. If he isn’t worth it now he’s not going to be worth it a year or 10 years from now. Let go…..

11. TO ALL MY FRIENDS…….

M y wish for you is a man/women whose love is honest, strong, mature , never-changing, uplifting, protective, encouraging, rewarding and unselfish.

A NYWAY I WISH U ALL A GOODLUCK

chumel

chumel