Wednesday, October 29, 2008

raya 2008

Syawal baru jer berlalu...hmmm...tah sempat ke tak nak jumpa syawal tahun hadapan...hopefully still can celebrate lah n puasa skali :) insyaallahraya tahun ni a bit diffrent skit la sb we have a new person in our famly...my brother in law...my sis husbnd...lucky my sis celbrate raya di umah my parent...huh...aku tak penah lagi beraya without my sis...even kalau g raya umah my grandpa or my cousin we'll go together...even umah my neighbour yg sebelah menyebelah jer g skali ngan kakak.my mum,n my dad..hehehe

So, this year a bit gloomy la coz my belvod grandpa just passaway last Mei... he dont have chance to celebrate first grandson in law (betoi ke ek...hehehe) iaitu my sis wedding but one, two weeks before he left, he left a few sign...so sad n i always denied it :( he always said 'tok wan rasa tak sempat untk kenduri kak long nanti' i alwayz denied n said no lah...he already bought beras yg seratus kilo lbh kurang 10 guni untuk kenduri my sis...tapi alih2 beras tu kitorng guna untuk kenduri arwah untuk arwah tok wan...dia dah tahu ajal dia dah dekat...so sad...:(back to my raya...ngehehehe


raya pertama: as usually la,tapi kena bangun awal sb kena kemas rumah(tak suka) kemas rumah jer,bab dapur my sis n my mum made nasi daging...every year raya mesti nasi daging...sedap cicah air asam ngn tomato..huh..terliur pagi2 tulah baru nak iron baju raya...pas done my work apalagi shower lah...n get ready to go to mosque...solat hari raya...balik raya bermaafan between my sibling n my parent, take a few raya photo...this year tak dapat duit raya tapi kena bagi duit raya lagi adalah...huhuhu sepetang beraya kat taman umah...habis beraya trus g kubur arwah nenek kat kg my dad n rushing g kubur arwah tok wan kat kg my mum plak...pastu raya kat umah tok kat kg my mum....


raya kedua: bangun lewat skit la...hehehe...tak g raya mana2 pun...just stay at home n watch tv n surve internetpetang skit baru g umah tok sebelah my dad plak n umah my uncle...balik umah makan kuih raya sambil baring n tido...hahahaha


raya ketiga: reunion smkdso 5Sc 2001so aku kuar awal skit sb da janji ngn aina nak beraya kat umah kengkawan area pendang before g gathring kul 2.30pm.... sampai umah aina,kak long pun da sampai n beraya unah aina dulu la..pastu g umah eda n selanjutnya g umah kak long....kitorng sampai kat umah pidut dlm 2.45 pm pun tak de saper2 kengkawan yg dtng lagi...kitorng yg awal...so tunggu lah...sorang demi sorang muncul...pak own,shokie,firdaus ,nasiruddin n the last one huh...ismail yusoff...ingat tak jadi nak datang reunion thn nie...thn lepas puas ajak stil tak datang, nasib tahun nie datang...lepas beraya umah pidut kitorng gerak g raya umah cikgu rumaizah lak..last minit baru plan nie....nasib cikgu terima kedatngn kami..thanx cikgu...beraya punya raya sampai malam baru balik...ondway balik makngah plak tepon suh amik nasi tomato kat umah dia so patah la balik g umah mak ngah kat kepala batas...sampai umah...huhu...ramai my cousin,my aunty frm kl datang umah...lama tak jumpa dorang..tido lewat la malam tue...huhu


raya ke empat :stay at home n makan kuih raya,ketupat n lemang...heheheher


raya ke lima: stil stay at home,makan n surve internet n packng untuk balik penang


raya ke enam: kerja!!!kerja!!!kerja!!! celebrate raya ngan staf cina kat opis...tapi dorang dlm vegetarian weeks, tak leh makan telor just makan vege sj so dorang simpan kuih raya sampai ari rabu jer...



raya ke 28 :jamuan raya bagi staf malay woman sj-last minit aku rancang and di sponsor temporary oleh aku..hahaha...kitorang makan laksa yg dibuat oleh mak teh...jadi jugak akhirnyamemulas perut aku pekena laksa 2 mangkuk...huhuhu...dasat...nasi tak makan :p



raya ke 29 : last syawal-today hope stil can celbrate ramadhan n syawal...insyaallah


The end bab raya :)

5:58:00 AM
by liyanagani
Delete
1 – 1 of 1

chumel

chumel