Saturday, December 13, 2008

my favorate band-ariel


terus malangkah melupakanmu

belah hati perhatikan sikapmu

jalan pikiranmu membuatku ragu

tak mungkin ini tetap bertahan


perlahan mimpi terasa mengganggu

kucuba untuk terus menjauh

perlahan hatiku terbelenggu

kucuba untuk lanjutkan itu


engkau bukanlah segalaku

bukan tempat tuk hentikan langkahku

usai sudah semua berlalu

biar hujan menghapus jejakmu




aku suka sangat lirik lagu nie.... n also d band: peterpan

lirik nie likes sumthng yg bagi aku `survive without him'

n lets d fate decide my future n my miracle love :)

for me love is very torment

n dont give up for it.... but im already give up...huh

Hari bahagia my housemate :)



Nilah2 gambar masa aku n rini g kenduri husna...our x-housemate kat U-Height masa aku keje kat penang dulu la...kenduri husna berlangsung di Dewan Desasiswa RESTU, USM
masa ond way nak g USM, aku kuar umah dalam kul 1.30 lbh, jalan nak ke bridge jam giler2...kuar simpang dari umah aku nak masuk bridge jer dah start jam...lepas tol bridge lagi teruk la sebab lane nak masuk bridge tu dlm 6 lane tapi lane kat bridge 2 jer so memang pandai2 masuk n menyelit lah...aku sampai kat U-Height dalam 2.15, amik rini n trus g desa restu....
jalan dalan desa baru plak di tutup sebab tanah runtuh kat belakang desa saujana(desa aku dulu :) so aku pun parking la keta kat desa saujana blok laki lak tue...nasib tak de student..jalan lah kitorng g desa restu..naik turun naik turun tangga, masuk blok pompuan restu kuar kat cafe restu sambil megusung hadiah yg seberat 8 kilo kot...huh...akhirnya sampai gak kat majlis husna..kitorang tunggu sampai kul 4.30 ... kat majlis tu aku terjumpa junior aku masa sek menengah dulu...dia plak sepupu ngan husna...tak sangka plak selama nie husna crta pasal fmly dia yg kat pendang tue ialah famly junior aku kat pendang tue...kecilnya dunia....
harap husna akan bahagia bersama hidzir sehingga akhir hayat dan ke anak cucu...
aku bila plak nak merasa naik pelamin (aku bertanya pd diriku)
ada jodoh aku ngan sapa2 aku kawen la...hehehehe
jodoh tue kan ditentukan oleh tuhan (^_^)

Friday, November 28, 2008

last day 4 syahadat

Today was d last day for syahadat...he will transfer to our HQ at perai 4 n we will move to sungai bakap next year...huh
dont like it cz very far2
so start next week d qc lab will be not very chear la...huhuhu...aswafi,mr tang tak delah kawan yg bley sembang n aku pun tak de lah org yg bley tolong aku wat label reference standard...huhuhu....

agak funny gak tadi..hehehe...sehari tu syhadat nampak sedih jer...asyik temenung jer...lepas syhadat masuk qc office n say gud bye to all d staf, aku tak tahu nak kasi present apa kat dia
buka drawer ternampak gula2 mentos
so aku amik dua biji bawa masuk dalam lab n bagi kat syahadat...wahhh...riuh satu lab...syahadat senyum jer....nasib baik mr tang tak nampak kalau tak mesti dia pun nak jugak...hehehe

so...next week need to cooperate wt d new staf n new bangla
huhuhuhu...
we will miss u syahadat n we see again n maybe we see at dinner later...all d best to you syahadat (!_!)

Sunday, November 16, 2008

best place at Perai,Penang

2 days i spent my gold time at my bungalow...hehehe...yesterday, my housemate bawa aku makan 'ROJAK TONGGEK' kat area Bagan,depan pusat kesihatan bagan...housemate aku bagitau yg dia teringin nak makan rojak tonggek, aku dengar jer nama rojak tonggek trus ketawa...lawak jer dengar...so petang nie kitorang plan nak g la kat rojak tonggek tue...hehehehe....... kitorang plan nak g shopping kasut kat Sunway Carnival Mall, on d way nak g tue kitorang singgah ler kat tempat rojak tonggek nie...sampai kat depan pusat kesihatan bagan tue aku tengok ramai gak orang yg lepak kat area rojak tonggek tue...ramai siot :)

yg ada gerai rojak jer...nama TONGGEK tue diberi sempena makan rojak sambil tonggek...hahaha..tak caya kan??? hehehe...buah yg da dipotong akan dicucuk cam sate la pastu amik la buah mana yg kita suka,pastu cicah la ngan kuah rojak yg dorang letak dalam bekas sambil makan tertonggek2 sebab takut kuah rojak tue terkena kaki kita...hehehe..paham???kalau tak paham gak meh ler datang penang n g la makan rojak tonggek tue....best makan camtu...hehehe...first time aku makan rojak sambil tonggek...heheh...ramai yg makan n gerai malay satu jer yg len sume gerai cina ....new experience ("_")

habis makan rojak ronggek kitrng trus g sunway carnival...sampai sunway trus g kedai kasut vinnci...pastu g starbuck jumpa ngan ms el kawan housemate aku...kitorng lepak situ dekat 2 jam gak ler
dapat la minum toffe nut coffie 5.00 ringgit jer...hehehe...slalu belas2 la... tapi manager situ ok ...so dapat ler murah...hehehe

to b continue...hehehe

Thursday, November 13, 2008

hate this feeling (!_!)

damnnnn....i really hate this feeling...miss him like stupid n hate waiting him that very damnnn but...hate it very much...damn it,stupid.... stop being fool...My God!!! what im rambling....every day i learn how to survive WITHOUT HIM....

sumpeople said... 'kalau kita sayang dan cintakan sesorang, tak semestinya kita memiliki org yg kita sayang, asalkan org itu bahagia dan happy bersama org yg dia cintai'

maybe i can accept that 'sacred words' n i learn to believe 'jodoh ditentukan oleh tuhan-'
setiap manusia yg diciptakan oleh Allah adalah berpasangan cuma nak jumpa pasangan kita mybe ada banyak cabaran...
sooo..

aku percaya kepada apa yg telah ditentukan oleh Allah...jodoh, ajal maut semua ditentukan oleh Allah...cuma aku hanya mampu merancang dan memohon,hanya Allah yg tentukan...


May God Bless Me...amin

be strong yana...huaiti!!! (,")

Monday, November 10, 2008

morning travel

this morning i wake up a bit early, 5.20 am my dad already shout my name.....ngah bangun...huawwww..so bangunlah aku n shower n get ready to go back penang...5.45 am me n my dad bertolak la...my dad just follow my car only sampai pendang jer sb jalan nak ke pendang dari umah aku agak sunyi n menyeramkanlah....ondway tu aku bacalah ayat apa2 untuk elak dari bukan2lah... tapi tak takut sgt sb ayah aku ada...hehehe...sampai pendang dlm 6.30 am jalan lengang jer...ayah aku tinggalkan aku sampai stesen petronas pendang n aku pun meneruskan perjalanlan untuk ke perai....aku target bawa 90 km/jam jer sb ngantuk...hehehehe

dlm 7.30 am aku pun sampai kat kilang tempat kejer aku...masuk lah ofis n suddenly, Ms Yew my microbiologist terkejut sb aku sampai very early...so aku told lah...blahblabla... lps tu tido kejap sampai bunyi siren...cam sekolah jer men bunyi2 siren2 nie...hehehe...

bangun tido tu g cuci mata jap stat kejer yg tertunda ari jumaat aritue...ada raw material fail so kena cari reason knapa fail or recheck balik suma chemical...tensen...dah la Ms lai my exec on leave, so aku ke confront Sundar..huhuhu...aku tak suka sb kena cakap kuat2 n asyik dia jer yg betoi n nak menang..huhuhu...

during lunch time we had makan2 makanan kampung...we ate nasi ngan gulai nangka,ulam-ulaman-ulam buah genuak,buah jering, pucuk janggus,kacang kelisa,dan banyk lagi..sedap,udang msak merah.,ayam n d best food is hati ayam masak kicap...huh...sedap... kenyang makan..dah habis makan nasi kitorng makan desrt plak ada puding,chocolate cake(aku yg buat-instant cake just mix and add chocolate only-hehehe),agar2,nata d coco n fruits..buah plak banyk jenis-ada buah banana, pineapple, papaya, watermeln, swissroll, dan banyk lah...sedap giler makan n this is my first time aku makan gulai nangka-rasanya...hehehe

so sampai petang around 3.15 pm mata aku pun stat berat cam ada batu jer...mau tak mau terpaksa tabahkan hati untuk meneruskan kerja...huh...

sooo sleepy...i want to sleep..zzZzZZzzzZZZZZZzzzzzzzz

Wednesday, November 5, 2008

Happy day at Clini-Foods :)

Today was very happng,enjoyng, n d most joyful in CF-i think..hehehe...but for me a bit dull in d morning lah but at noon very enjoy
this morning im very careless, i spilt my perfume n kena my shirt...huhuhu... n i dnt hv time to change my shirt coz i need to iron again n im already late...so let it be lah n i wash that part only...
but after 1hour...hahahaha...d whole lab start to sneezed esp me...very smelly cz d smell too strong n euwww...cannot tahan...huh
even i go to ladies tht smell can be toilet perfume...kahkahkah...perfume miracle kalau pakai too much bau sangat busuk...
so aku decide 12.30 after take all d food, i want to change my shirt....
seriouslly, this 3 hours was very uncomfortable to me...so i wear my labcoat n do my testing...but the smell still come out...huhuhu...lantak lah tapi kesian my officemate,Mr Ang
asyik cough n tak selesa duduk... i told him already n what can i do to vanish that smell...poor me :(
masa aku nak masuk QC office (konon nak rest kat tempat aku jap), bukak pintu jer trus QA manager tengok aku lain jer n pastu en razak stat gosok hidung...too strong..huhu
pukul 12 jer trus aku blah untuk jamuan hari raya n deepavali...kena envrment air okey skit n not very smelly la....
so aku enjoylah makan jemuan nie...ktrong makan tomato rice, nasi himpit n kuah kacang, ketupat, usumuluwade (betoi ker eja nie) org panggil wade jer,kerepek n kacang n buah picang n d best thng is air sirap telur katak..hahaha...org cina ofis aku panggil biji selasih as telur katak n ada jgk yg geli tengok biji selasih tapi bila minum dorng kata sedap sedangkan tak delah rasa paper pun telur katak tue...hahaha just bg menokak teloq katak tue jer...hahahaha
our HR manager n her asstnt also came n material engineer Mr Imran frm our HQ jugak datang...we all spent tht time ngn borak2, usik mengusik,lawak melawak n very happng lah...cz all d CF staf incldng production staff about 60 person only n we all know every one n also we all tak kira level dlm bab2 makan bercampur...as long as we all stil together..hehehe
next year could be quite difficult for us to enjoy like today cz we will be move to d new plant n all d biosis group will stay under one roof...n total staf pun bertambah lah..huhuhu...
compare ngan CF staff, we all enjoy stay n work under CF only,we r a one big happy famly :)
for sure we will miss this memory...(!_!)

back to my perfume
hehehe...i didnt change my shirt cz nida said d smell not to strong n qiute nice la,so no need to go back n chnge my shirt...but when i stay at my 'sleep place' (my office), d smell became menyengat...damnnnnn
now my throat bcme worst asyik batuk n huhu...teruk........so i need to 'melarikan diri' slma 3 hours n half...cepat2 aku siapkan extrction process n do my work at UV room...nobody there...selamat (*o*)
around 4.00 pm aku lari ke production room 'tempat sneakng akulah'...hehehe...take a nap n borak pasal jamuan next week plak....around 5.20, i come out frm my castle hiding place n get ready to go back...5.33 pm i punch out n go to my car...huhuhu...selamat
that how i spent my smelly time gara2 perfume yg very dammmmn...
so morl frm this day is DONT SPRAY ANY PERFUME excpt body perfume 'original perfume'...sweet smell :) hahaha

Saturday, November 1, 2008

which one u are?me...still finding :(

1. To My Friends Who Are………..SINGLE

L ove is like a butterfly . The more you chase it , the more it eludes you. But if you just let it fly, it will come to you when you least expect it. Love can make you happy but often it hurts , but love’s only special when you give it to someone who is really worth it. So take your time and choose the best.

2.To My Friends Who Are…………NOT SO SINGLE

L ove isn’t about becoming somebody else’s “perfect person.” It’s about finding someone who helps you become the best person you can be.

3.To My Friends Who Are…………PLAYBOY/GIRL TYPE

Never say “I love you” if you don’t care. Never talk about feelings if they aren’t there. Never touch a life if you mean to break a heart . Never look in the eye when all you do is lie. The cruelest thing a guy can do to a girl is to let her fall in love when he doesn’t intend to catch her fall and it works both ways…

4.To My Friends Who Are…………MARRIED

Love is not about “it’s your fault”, but “I’m sorry .” Not “where are you”, but “I’m right here.” Not “how could you”, but “I understand.” Not “I wish you were”, but “I’m thankful you are.”

5.To My Friends Who Are…………ENGAGED

The true measure of compatibility is not the years spent together but how good you are for each other.

6.To My Friends Who Are…………HEARTBROKEN

H eartbreaks last as long as you want and cut as deep as you allow them to go. The challenge is not how to survive heartbreaks but to learn from them .

7.To My Friends Who Are…………NAIVE

H ow to be in love: Fall but don’t stumble, be consistent but not too persistent, share and never be unfair, understand and try not to demand, and get hurt but never keep the pain.

8.To My Friends Who Are…………POSSESSIVE

I t breaks your heart to see the one you love happy with someone else but it’s more painful to know that the one you love is unhappy with you.

9.To My Friends Who Are…………AFRAID TO CONFESS

L ove hurts when you break up with someone. It hurts even more when someone breaks up with you. But love hurts the most when the person you love has no idea how you feel.

10.To My Friends Who Are…………STILL HOLDING ON

A sad thing about life is when you meet someone and fall in love, only to find out in the end that it was never meant to be and that you have wasted years on someone who wasn’t worth it. If he isn’t worth it now he’s not going to be worth it a year or 10 years from now. Let go…..

11. TO ALL MY FRIENDS…….

M y wish for you is a man/women whose love is honest, strong, mature , never-changing, uplifting, protective, encouraging, rewarding and unselfish.

A NYWAY I WISH U ALL A GOODLUCK

Wednesday, October 29, 2008

raya 2008

Syawal baru jer berlalu...hmmm...tah sempat ke tak nak jumpa syawal tahun hadapan...hopefully still can celebrate lah n puasa skali :) insyaallahraya tahun ni a bit diffrent skit la sb we have a new person in our famly...my brother in law...my sis husbnd...lucky my sis celbrate raya di umah my parent...huh...aku tak penah lagi beraya without my sis...even kalau g raya umah my grandpa or my cousin we'll go together...even umah my neighbour yg sebelah menyebelah jer g skali ngan kakak.my mum,n my dad..hehehe

So, this year a bit gloomy la coz my belvod grandpa just passaway last Mei... he dont have chance to celebrate first grandson in law (betoi ke ek...hehehe) iaitu my sis wedding but one, two weeks before he left, he left a few sign...so sad n i always denied it :( he always said 'tok wan rasa tak sempat untk kenduri kak long nanti' i alwayz denied n said no lah...he already bought beras yg seratus kilo lbh kurang 10 guni untuk kenduri my sis...tapi alih2 beras tu kitorng guna untuk kenduri arwah untuk arwah tok wan...dia dah tahu ajal dia dah dekat...so sad...:(back to my raya...ngehehehe


raya pertama: as usually la,tapi kena bangun awal sb kena kemas rumah(tak suka) kemas rumah jer,bab dapur my sis n my mum made nasi daging...every year raya mesti nasi daging...sedap cicah air asam ngn tomato..huh..terliur pagi2 tulah baru nak iron baju raya...pas done my work apalagi shower lah...n get ready to go to mosque...solat hari raya...balik raya bermaafan between my sibling n my parent, take a few raya photo...this year tak dapat duit raya tapi kena bagi duit raya lagi adalah...huhuhu sepetang beraya kat taman umah...habis beraya trus g kubur arwah nenek kat kg my dad n rushing g kubur arwah tok wan kat kg my mum plak...pastu raya kat umah tok kat kg my mum....


raya kedua: bangun lewat skit la...hehehe...tak g raya mana2 pun...just stay at home n watch tv n surve internetpetang skit baru g umah tok sebelah my dad plak n umah my uncle...balik umah makan kuih raya sambil baring n tido...hahahaha


raya ketiga: reunion smkdso 5Sc 2001so aku kuar awal skit sb da janji ngn aina nak beraya kat umah kengkawan area pendang before g gathring kul 2.30pm.... sampai umah aina,kak long pun da sampai n beraya unah aina dulu la..pastu g umah eda n selanjutnya g umah kak long....kitorng sampai kat umah pidut dlm 2.45 pm pun tak de saper2 kengkawan yg dtng lagi...kitorng yg awal...so tunggu lah...sorang demi sorang muncul...pak own,shokie,firdaus ,nasiruddin n the last one huh...ismail yusoff...ingat tak jadi nak datang reunion thn nie...thn lepas puas ajak stil tak datang, nasib tahun nie datang...lepas beraya umah pidut kitorng gerak g raya umah cikgu rumaizah lak..last minit baru plan nie....nasib cikgu terima kedatngn kami..thanx cikgu...beraya punya raya sampai malam baru balik...ondway balik makngah plak tepon suh amik nasi tomato kat umah dia so patah la balik g umah mak ngah kat kepala batas...sampai umah...huhu...ramai my cousin,my aunty frm kl datang umah...lama tak jumpa dorang..tido lewat la malam tue...huhu


raya ke empat :stay at home n makan kuih raya,ketupat n lemang...heheheher


raya ke lima: stil stay at home,makan n surve internet n packng untuk balik penang


raya ke enam: kerja!!!kerja!!!kerja!!! celebrate raya ngan staf cina kat opis...tapi dorang dlm vegetarian weeks, tak leh makan telor just makan vege sj so dorang simpan kuih raya sampai ari rabu jer...



raya ke 28 :jamuan raya bagi staf malay woman sj-last minit aku rancang and di sponsor temporary oleh aku..hahaha...kitorang makan laksa yg dibuat oleh mak teh...jadi jugak akhirnyamemulas perut aku pekena laksa 2 mangkuk...huhuhu...dasat...nasi tak makan :p



raya ke 29 : last syawal-today hope stil can celbrate ramadhan n syawal...insyaallah


The end bab raya :)

5:58:00 AM
by liyanagani
Delete
1 – 1 of 1

chumel

chumel